Sunday, January 23, 2022
Home Shipping Βενιάμης : Η ευρωπαϊκή ναυτιλία χρειάζεται νέες ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές πολιτικές

Βενιάμης : Η ευρωπαϊκή ναυτιλία χρειάζεται νέες ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές πολιτικές

Άμεση υιοθέτηση ολοκληρωμένων χρηματοδοτικών πολιτικών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα ειδικά χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής ναυτιλίας – η οποία επλήγη σημαντικά από την πανδημία του κορονοιού – ζητάει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης προλογώντας την ετήσια έκθεση της ΕΕΕ. για την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο κ Βενιάμης, αναφέρει ότι η ναυτιλία είναι μια δραστηριότητα υψηλής έντασης κεφαλαίου ενώ η ευρωπαϊκή ναυτιλία απαρτίζεται κυρίως από ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών / οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες πρωτίστως βασίζονται στην τραπεζική δανειοδότηση και όχι στην κεφαλαιαγορά για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Κατά συνέπεια, συνεχίζει ο κ Βενιάμης, για να παραμείνει ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή ναυτιλία έναντι του αυξανόμενου σφοδρού παγκόσμιου ανταγωνισμού, πρέπει να έχει πρόσβαση σε επαρκή και ελκυστική χρηματοδότηση στην Ευρώπη.

Η ύπαρξη μιας δυνατής χρηματοδοτικής κοινότητας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΕ, θα επέτρεπε στις ναυτιλιακές εταιρείες να διατηρήσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη και παγκοσμίως, καθώς και τον ρόλο τους ως η καρδιά ενός διευρυμένου ευρωπαϊκού ναυτιλιακού πλέγματος.

«Η εισαγωγή επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων και τραπεζικών κεφαλαιακών απαιτήσεων σε ένα ήδη περιορισμένο για τη ναυτιλία χρηματοδοτικό σύστημα, ειδικότερα αν αυτά είναι αυστηρότερα σε σχέση με εκείνα τα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλα μέρη του κόσμου, θα καθιστούσε τους παραδοσιακούς δανειστές ακόμα πιο επιφυλακτικούς, δεδομένων και των εγγενών κινδύνων του ναυτιλιακού τομέα. Αυτό θα ζημίωνε τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, θα υπονόμευε το ευρύτερο ναυτιλιακό πλέγμα και πιθανώς θα διατάραζε το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Η ευρωπαϊκή ναυτιλία χρειάζεται πρόσβαση σε επαρκή και βιώσιμη χρηματοδότηση στην Ευρώπη, η οποία θα βοηθούσε τον τομέα να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα και τη διεθνή παρουσία του» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ.

Τα προβλήματα

Κατά τους Έλληνες εφοπλιστές η ναυτιλία επλήγη αναπόδραστα από τον κλονισμό της παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορίου εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορονοιού και δημιουργήθηκαν ορισμένα προβλήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης :

—Πρέπει άμεσα να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη μετακίνηση των ναυτικών και στις αλλαγές πληρωμάτων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση των ναυτικών ανά τον κόσμο, με γνώμονα πρωτίστως την υγεία και την –ευημερία τους που έχουν άμεση επίπτωση και στην ασφάλεια των πλοίων και της ναυσιπλοΐας.

–Σημειώθηκε μεγάλη επιδείνωση της ναυλαγοράς, όπου για κάποιες κατηγορίες πλοίων υπήρξε κατακόρυφη πτώση των ναύλων και σχεδόν μηδενική ζήτηση μεταφορικών υπηρεσιών, προκαλώντας ε μεγάλη πίεση στις ναυτιλιακές εταιρείες.

—- Πρέπει να εξασφαλισθεί άμεσα ρευστότητα για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις προκειμένου να καταστούν καθώς και παροχή ευελιξίας στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Προτάσεις για την ρευστότητα

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες θεωρούν ότι πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν συγκεκριμένα μέτρα ανάκαμψης, που θα εστιάζουν κυρίως στην παροχή της απαραίτητης ευελιξίας και ρευστότητας στις ναυτιλιακές εταιρείες. Τα μέτρα αυτά πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης κρίσης και να ανακάμψουν από τις καταστροφικές συνέπειές της, μόλις αυτή τελειώσει, διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητά τους.

Ενδεικτικά, τέτοια μέτρα θα πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναστολή πληρωμής των προγραμματισμένων δόσεων (deferral on amortizations / loan payments) ναυτιλιακών δανείων για καθορισμένο χρονικό διάστημα, π.χ. για περίοδο 18 μηνών, όπως επίσης και αναστολή συμβατικής λειτουργίας και επέλευσης συνεπειών των default clauses των ναυτιλιακών δανείων εμπεριεχομένων και των ρητρών LTV (Loan-to-Value clauses).

Ελληνική ναυτιλιακή πρωτιά

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες αναφέρεται στην Έκθεση της ΕΕΕ κατέχουν το 20,67% της παγκόσμιας χωρητικότητας και το 54,28% της χωρητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΕ. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες υπερδιπλασίασαν τη μεταφορική ικανότητα του στόλου τους στο διάστημα 2007-2019 ενώ ελέγχουν

-το 32,64% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων, το 15,14% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χημικών και παραγώγων πετρελαίου και το 16,33% του παγκόσμιου στόλου υγραεριοφόρων (LNG / LPG),

-το 21,7% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, και

-το 8,92% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Πηγή: maritimes.gr

- Advertisment -

Most Popular

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-26 Φεβρουαρίου 2022 Δύο δυναμικές, καινοτόμες εταιρείες του χώρου, η BoatsAdvisor Hub&Events και η Trinity Εvents , διοργανώνουν από κοινού, στην Αθήνα, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens από 25 έως 26 Φεβρουαρίου...

Μ. Βαρβιτσιώτης: Tα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

«Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε. Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και...

Σύρος: Φύσηξε και τα χρήματα του ψαρά κατέληξαν μέσα στη θάλασσα – Άκρως απρόβλεπτη η συνέχεια

Ο ψαράς είχε τα χρήματα που είχε βγάλει να τα παίρνει ο άνεμος και να καταλήγουν στη θάλασσα. Η Σύρος συζητάει ακόμα τα όσα...

Διακομιδές ασθενών (20/1)

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -8χρονης, από...

Recent Comments