Saturday, August 13, 2022
Home Business Όμιλος Τσάκου: Η μαρίνα Χίου και οι επενδύσεις στο ναυπηγείο του Θόλου

Όμιλος Τσάκου: Η μαρίνα Χίου και οι επενδύσεις στο ναυπηγείο του Θόλου

Τα σχέδια προβλέπουν οι θέσεις στη μαρίνα να αυξηθούν έως 180

Ο Όμιλος Τσάκου έχει επενδύσει και στη μαρίνα της Χίου μαζί με τον Όμιλο επιχειρήσεων ΤΕΦΑ με ποσοστά από 50% αλλά και σε κοντινό ναυπηγείο σκαφών σε μία επενδυτική λογική συνέργειας μεταξύ των δύο χώρων.

Τα σχέδια προβλέπουν οι θέσεις στη μαρίνα να αυξηθούν έως 180 και να κατασκευαστούν κτήρια συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ. με το 60% να είναι στο ισόγειο. Θα δημιουργηθούν πολυχώροι για εμπορική χρήση ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, πρόσβαση στους κατοίκους. ειδικοί χώροι για τα παιδιά. Όπως ενημερώθηκε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος ο οποίος επισκέφθηκε τη μαρίνα, αναμένεται μέχρι τέλος του 2020 να έχουν δοθεί οι αδειοδοτήσεις,για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου μεταξύ Μαρτίου και με Ιουνίου του 2021 και να δοθεί σε χρήση στα μέσα του 2022.

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στον Θόλο, είναι το ναυπηγείο-καρνάγιο για επισκευές σκαφών και διαχείμαση. Έχει σήμερα τη δυνατότητα για 110 σκάφη, με την προοπτική να φθάσουν τα 200 αφού απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα και γίνουν κάποια έργα “εσωτερικής επέκτασης”. Ήδη υπάρχει λίστα αναμονής 15 σκαφών για να βγουν στη στεριά του καρνάγιου για τον χειμώνα. Οι ιδιοκτήτες στην πλειοψηφία τους είναι Γάλλοι με τους Έλληνες να αντιπροσωπεύουν το 15%.

Με το ναυπηγείο αυτό δεν θα επιβαρυνθεί η μαρίνα και η γύρω οικιστική περιοχή από εργασίες.

“Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα των 10.000 επαγγελματικών σκαφών που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με πλήρωμα εμπειρικής εκπαίδευσης και υποδομής, εκτός λίγων εξαιρέσεων, ανήκουν σε περασμένες εποχές.

Η δραστηριότητα περί του θαλασσίου τουρισμού αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς πολλά νέα σκάφη έχουν έρθει στην χώρα μας έπειτα από την ένταξη εταιρειών σε προγράμματα επιχορήγησης ΕΣΠΑ κλπ καθώς και αρκετός κόσμος απασχολείται στην διαχείριση, συντήρηση, ασφάλιση, επισκευή, λειτουργία κ.α.” τονίζουν στελέχη της αγοράς και προσθέτουν:

“ Οι επαγγελματίες του χώρου οφείλουν να συνδυάσουν την ναυτική παράδοση του τόπου μας, με την ναυτική τέχνη των προγόνων μας, τις ξενοδοχειακές γνώσεις για την φιλοξενία των επισκεπτών μας και την τεχνοκρατική διαχείριση μίας τόσο σύνθετης μορφής επιχείρησης. Σήμερα δυστυχώς τέτοιου είδους σχολές δεν υφίστανται στην χώρα μας και το προϊόν συνεχίζει να μένει άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου Τσάκου στην Χίο έχει αυτό το σκοπό, μέσω ενός δικτύου, ξενοδοχειακής εγκατάστασης, μαρίνας, καρνάγιου και Ναυτικού Λυκείου και τις συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, να εκπαιδευτούν στο σύνολο τους τα νέα παιδιά ώστε να είναι σε θέση να επενδύσουν και σε αυτό τον κλάδο εργασίας”.

newmoney.gr

- Advertisment -

Most Popular

Πενθεί το Κερατσίνι…

Πέθανε ο  τέως Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος  Κερατσινίου, Νίκος Βρεττάκος. Ο Νίκος Βρεττάκος το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δυστυχώς, δεν μπόρεσε...

Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των 27 κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, όπως ανακοίνωσε η τσεχική προεδρία της ΕΕ. ...

Εδραιώνεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Σημαντικές διμερείς συμφωνίες υπογράφηκαν χθες κατά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής...

Ρεκόρ εξαμήνου από τον e-ΕΦΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων

Ρεκόρ εξαμήνου στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022 και μείωση κατά 89% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους εν αναμονή συνταξιούχους, κατέγραψε...

Recent Comments