Wednesday, January 26, 2022
Home Newsfeed Ο σκύλος με λεύκη θεραπεύει την κατάθλιψη ενός αγοριού με την ίδια...

Ο σκύλος με λεύκη θεραπεύει την κατάθλιψη ενός αγοριού με την ίδια πάθηση

Η ιστορία ενός σκύλου που βοήθησε στην αύξηση της αυτοεκτίμησης ενός παιδιού με την ίδια πάθηση έγινε viral αφού η μητέρα του μοιράστηκε σε δίκτυα ότι το παιδί βγήκε από την κατάθλιψη χάρη στον σκύλο.

Παρ’ όλο που γνωρίζουμε ότι η λεύκη σε παιδιά δεν είναι επικίνδυνη και δεν αποτελεί “απειλή” για τη σωματική υγεία του παιδιού μας, είναι ικανή να επηρεάσει την ψυχολογία του σε μεγάλο βαθμό, ειδικά κατά την περίοδο της προ εφηβείας και της εφηβείας. Τα παιδιά μπορεί να “σημαδευτούν” συναισθηματικά, δεδομένου ότι η λεύκη αφήνει τα σημάδια της όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή των ασθενών. Κάποια παιδιά ίσως διαχειριστούν τη λεύκη χωρίς πρόβλημα, όμως κάποια άλλα όχι.

Ο Κάρτερ Μπλαντσάρντ, είναι ένα 8χρονο αγόρι με μια δερματική πάθηση γνωστή ως λεύκη. Δεν του άρεσε η εμφάνισή του μέχρι που γνώρισε έναν ιδιαίτερο φίλο με την ίδια ασθένεια. «Το πρόσωπό του άλλαξε πολύ γρήγορα. Το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, ήταν πως μισούσε το πρόσωπό του και τον τρόπο που έμοιαζε», αναφέρει η μητέρα του αγοριού, Στέφανι  Άντκοκ από το Αρκάνσας. Φαινόταν σαν να χρειαζόταν ένα θαύμα για να μάθει πώς να εκτιμήσει την μοναδική του εμφάνιση.

Οι προσευχές τους εισακούστηκαν και μπήκε στη ζωή τους ο Ράουντι, ένα καθαρόαιμο μαύρο λαμπραντόρ. Ο σκύλος είχε διαγνωστεί με λεύκη, τον ίδιο χρόνο με τον Κάρτερ. Τα άσπρα σημάδια του τον έκαναν ιδιαίτερα διάσημο στο διαδίκτυο και έτσι τον ανακάλυψε η μητέρα του αγοριού. «Διάβασα πως ο Ράουντι είχε λεύκη και έμεινα έκπληκτη. Όταν τον έδειξα στον Κάρτερ, ενθουσιάστηκε πολύ με τον σκύλο που έγινε διάσημος για τη λεύκη του», αναφέρει η μητέρα του.

Ο Κάρτερ και ο σκύλος του συναντήθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα: «Όταν μπήκαμε μέσα, δεν αισθάνθηκα σαν να ήταν η πρώτη μας φορά. Ήταν ήδη οικογένεια», συμπληρώνει η Στέφανι. Από τη στιγμή της συνάντησής τους, ο Κάρτερ ανέπτυξε μια απροσδόκητη φιλία με το τετράποδο και νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση, αγκαλιάζοντας τη μοναδικότητά του.

Αυτός είναι ο Κάρτερ Μπλαντσάρντ, ένα αγόρι που εμφάνισε την δερματική πάθηση λεύκη και ένιωθε ντροπή για την εμφάνισή του.

Μέχρι που γνώρισε έναν ιδιαίτερο φίλο με την ίδια ασθένεια, ένα Λαμπραντόρ με το όνομα Ράουντι.

«Το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, ήταν πως μισούσε το πρόσωπό του και τον τρόπο που έμοιαζε.»

Όμως όλα άλλαξαν όταν το αγόρι συνάντησε τον σκύλο. Έμαθε πως το να είσαι μοναδικός, είναι όμορφο. «Όταν μπήκαμε μέσα, δεν αισθάνθηκα σαν να ήταν η πρώτη μας φορά. Ήταν ήδη οικογένεια.»

Η μητέρα αναφέρει πως από τη στιγμή της συνάντησής τους, ο Κάρτερ ανέπτυξε μια απροσδόκητη φιλία με το τετράποδο και νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τα ζώα είναι ικανά να μας διδάξουν μαθήματα που μερικές φορές δεν μπορούμε να δούμε μόνοι μας, έρχονται ως άγγελοι στη ζωή πολλών για να κάνουν τις μέρες πιο ανεκτές και να μάθουν να απολαμβάνουν κάθε εμπειρία.

- Advertisment -

Most Popular

Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλία ''ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΝΙΑΣ'' ν. Λέσβου. Από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για...

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών: -66χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου...

Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας -...

Τραυματισμός ναυτικού στην Καβάλα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου “AQUA BLUE" Ν.Π. 12393, για τον τραυματισμό 60χρονου ημεδαπού...

Recent Comments