Saturday, January 28, 2023
Home Politics Η μεγάλη συμμαχία θα κερδίσει και πάλι τη μάχη κατά του κορονοϊού

Η μεγάλη συμμαχία θα κερδίσει και πάλι τη μάχη κατά του κορονοϊού

Άρθρο του Βουλευτή της Α’ Πειραιά, Κώστα Κατσαφάδου

Η πατρίδα μας, από το Σάββατο αυτό ξεκινά τη νέα της μάχη, σε έναν πόλεμο που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, με έναν «αόρατο» εχθρό που έχει επιφέρει ορατές επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια πράξη ευθύνης και για να προστατεύσει την υγεία των πολιτών, αποφάσισε την εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων.

Μέτρων που δεν είναι ευχάριστα, αλλά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για να βγούμε και πάλι νικητές. Μέτρων που τα λαμβάνουμε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και για να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γνωρίζω ότι όλοι ανησυχούμε και η αγωνία είναι μεγάλη, για το πότε θα μπει τέλος σε αυτήν την περιπέτεια, που βιώνει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος. Σε αυτή τη «μάχη», όμως μπαίνουμε πλέον γνωρίζοντας όλοι μας το τι πρέπει να κάνουμε.
Γνωρίζουμε το δρόμο της επιτυχίας.

Το αποδείξαμε εξάλλου στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου πειθαρχήσαμε στις προτάσεις των ειδικών και στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Χτίσαμε μια μεγάλη συμμαχία το Μάρτιο και αυτή η συμμαχία είναι το δικό μας «εμβόλιο», μέχρι οι επιστήμονες να ανάψουν «πράσινο φως» σε ένα πραγματικό εμβόλιο κατά της νόσου. Είναι η δική μας ασπίδα σωτηρίας απέναντι σε αυτήν την πανδημία. Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εμάς είναι κουρασμένοι, από τη μάσκα, από τους περιορισμούς, από τα μέτρα που άλλαξαν την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής που είχαμε.

Δυστυχώς οι αποφάσεις αυτές είναι μονόδρομος εάν θέλουμε και πάλι σύντομα να ζήσουμε με τους φίλους μας, τους δικούς μας ανθρώπους όπως και πριν.

Δεν είναι μαγκιά να αγνοήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Πραγματική μαγκιά είναι να τηρήσουμε τους κανόνες.
Να παραμείνουμε υγιείς και αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Η πορεία δεν είναι εύκολη, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι τρεις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες, για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Δοκιμασία υγείας και δοκιμασία οικονομίας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μέτρα που θα κρατήσουν την κοινωνία όρθια, μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Παράλληλα θα δώσουν την ευκαιρία την επόμενη ημέρα να επανεκκινηθεί η οικονομία μας, να σωθούν οι θέσεις εργασίας, να μην κλείσουν επιχειρήσεις.

Να δημιουργήσουμε το χρονικό περιθώριο ώστε να σχεδιάσουμε και άλλους τρόπους στήριξής τους την επόμενη ημέρα.
Δεν είναι ώρα να αναλωθούμε σε κομματικές αντιπαραθέσεις και λαϊκισμούς.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.
Είναι ώρα «μάχης».
Η μεγάλη συμμαχία θα βγει νικήτρια και από αυτήν την δοκιμασία.
Για τους δικούς μας, τους φίλους μας, για την πατρίδα μας!

- Advertisment -

Most Popular

Πενθεί το Κερατσίνι…

Πέθανε ο  τέως Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος  Κερατσινίου, Νίκος Βρεττάκος. Ο Νίκος Βρεττάκος το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δυστυχώς, δεν μπόρεσε...

Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των 27 κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, όπως ανακοίνωσε η τσεχική προεδρία της ΕΕ. ...

Εδραιώνεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Σημαντικές διμερείς συμφωνίες υπογράφηκαν χθες κατά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής...

Ρεκόρ εξαμήνου από τον e-ΕΦΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων

Ρεκόρ εξαμήνου στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022 και μείωση κατά 89% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους εν αναμονή συνταξιούχους, κατέγραψε...

Recent Comments