Sunday, January 23, 2022
Home Economy Bloomberg: Μισός φόρος εισοδήματος για όσους μετακομίσουν στην Ελλάδα

Bloomberg: Μισός φόρος εισοδήματος για όσους μετακομίσουν στην Ελλάδα

Έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για 7 χρόνια θα έχουν όσα φυσικά πρόσωπα, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, προβλέπει σχέδιο που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αντίστοιχα κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

Αναλυτικά, το Bloomberg αναφέρει:

“Η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης κορονοϊού ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα -και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους.

‘Τεχνολογία σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να επιλέξουμε πού ζούμε και πού εργαζόμαστε’, σχολίασε στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκης. Η Ελλάδα ‘μπορεί τώρα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα καθώς και τον ήλιο’, είπε.

Η Ελλάδα έλαβε διεθνώς τα εύσημα για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία την άνοιξη. Τώρα η χώρα έχει επιβάλει ένα δεύτερο lockdown σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πιο πρόσφατη εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα έπειτα από περισσότερο από μια τετραετία λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις κυβερνήσεις της αριστεράς. Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται ‘κλειδί’ για την αλλαγή σελίδας στη χώρα που βγήκε από μια οικονομική κρίση διάρκειας 10 ετών που της κόστισε το 25% της οικονομικής της παραγωγής.

Συρρίκνωση του ΑΕΠ

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 9% το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ανεργία αναμένεται να φτάσει στο περίπου 18%, σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα του 30% που άγγιξε στο ζενίθ της κρίσης, ωστόσο παραμένει μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Η Microsoft και η Volkswagen έχουν ανακοινώσει σχέδια να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά η χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερη βοήθεια εάν ελπίζει να αντιεμτωπίσει την κρίση του κορονοϊού που θα αυξήσει το χρέος. Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη τις υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές.

Με το νέο σχέδιο κινήτρων, η ελληνική κυβέρνηση εστιάζει επίσης στο Ην. Βασίλειο και σε εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους που μπορεί να χρειάζεται να φύγουν λόγω του Brexit.”.

capital.gr

- Advertisment -

Most Popular

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-26 Φεβρουαρίου 2022 Δύο δυναμικές, καινοτόμες εταιρείες του χώρου, η BoatsAdvisor Hub&Events και η Trinity Εvents , διοργανώνουν από κοινού, στην Αθήνα, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens από 25 έως 26 Φεβρουαρίου...

Μ. Βαρβιτσιώτης: Tα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

«Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε. Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και...

Σύρος: Φύσηξε και τα χρήματα του ψαρά κατέληξαν μέσα στη θάλασσα – Άκρως απρόβλεπτη η συνέχεια

Ο ψαράς είχε τα χρήματα που είχε βγάλει να τα παίρνει ο άνεμος και να καταλήγουν στη θάλασσα. Η Σύρος συζητάει ακόμα τα όσα...

Διακομιδές ασθενών (20/1)

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -8χρονης, από...

Recent Comments