Thursday, May 12, 2022
Home Tourism Η πανδημία γύρισε πίσω 21 χρόνια τις αερομεταφορές

Η πανδημία γύρισε πίσω 21 χρόνια τις αερομεταφορές

Πάνω από δύο δεκαετίες ανάπτυξης στην αεροπορική επιβατική κίνηση «έπνιξε» η πανδημία.

«Η πανδημία και οι συνέπειές της εξαφάνισαν μέσα σε λίγους μήνες 21 χρόνια αύξησης της κίνησης επιβατών παγκοσμίως, μειώνοντας την κυκλοφορία φέτος σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 1999», σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων και στατιστικών για τον τομέα των ταξιδίων Cirium.

«Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η κυκλοφορία επιβατών εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά 67% το 2020», ανέφερε η εταιρεία.

Η αεροπορική βιομηχανία επλήγη σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου.

Το 2020 καταγράφηκαν μόνο 2,9 τρισ. χιλιόμετρα επιβατών (revenue passenger kilometers – RPKs), έναντι 8,7 τρισ. το 2019. Τα RPKs χρησιμοποιούνται ως μονάδα μέτρησης της αεροπορικής κίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Cirium, οι αερομεταφορείς πραγματοποίησαν 16,8 εκατομμύρια πτήσεις από την 1η Ιανουαρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2020. Αυτός ο αριθμός πτώσεων είναι αισθητά μειωμένος από τις 33,2 εκατομμύρια πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια περίοδο το 2019.

Περισσότερες από 40 αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν ή ανέστειλαν εντελώς τις δραστηριότητές τους και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες αποτυχίες το 2021, σύμφωνα με την Cirium.

Οι περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και η Βόρεια Αμερική αποδείχτηκαν πως «έτρεξαν» ταχύτερα για να βρεθούν στο μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη, σύμφωνα με την έκθεση Airline Insights Review 2020 της Cirium. Αυτή η τάση αντικατοπτρίζεται στη λίστα των πολυσύχναστων αεροδρομίων της  Cirium, όπου κυριαρχούσαν τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αναγνωρίζοντας ότι μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο και η Σαγκάη έλειπαν από τη λίστα, ο David White, αντιπρόεδρος στρατηγικής στη Cirium, δήλωσε στο CNBC ότι φαίνεται πως  αεροδρόμια όπως το John F. Kennedy της Νέας Υόρκης «επηρεάστηκαν δυσανάλογα λόγω της διεθνούς κυκλοφορίας τους σε φυσιολογικές περιόδους».

«Τα αεροδρόμια στη Μιννεάπολις, το O’Hare στο Σικάγο), το Ντάλας-Φορτ Γουόρ], το αεροδρόμιο της Ατλάντα και το Σαρλότ έχουν τώρα σημαντικά υψηλότερη κίνηση από το αεροδρόμιο  JFK λόγω του όγκου των πτήσεων εσωτερικού», εξήγησε.. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε και σε κάποια κινεζικά αεροδρόμια.

Οι διεθνείς πτήσεις μειώθηκαν κατά 68% σε σύγκριση με το 2019, ενώ οι εσωτερικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 40%.

Η Cirium αναμένει ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα ανακάμψει το 2024 ή το 2025, με τα  εγχώρια ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής να είναι τα πρώτα που δείχνουν σημάδια «σταθερής ανάκαμψης».

με πληροφορίες από CNBC

- Advertisment -

Most Popular

Εντοπισμοί νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ'', εντοπίστηκε νεκρή, στην παραλία “ΚΑΜΑΡΙ” ν. Μαγνησίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για...

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου...

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -70χρονης, από τον...

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Ουκρανό Πρόεδρο, που επικοινώνησε τηλεφωνικά για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, του ζήτησε να απευθυνθεί, με...

Recent Comments