Saturday, January 28, 2023
Home Politics Αρ. Πελώνη: Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για sms - διαδημοτικές

Αρ. Πελώνη: Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για sms – διαδημοτικές

Το θέμα των sms θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες, είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι υπερτοπικές-διαπεριφερειακές μετακινήσεις απελευθερώνονται από τις 15 Μαΐου.

Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις εκτίμησε πως με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, η απαγόρευσή τους «λογικά θα έπρεπε να αρθεί», ωστόσο και για το θέμα αυτό αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε πως οι διαδημοτικές επιτρέπονται το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

«Πιστεύουμε ότι το φετινό Πάσχα θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της χώρας στην εποχή μετά την πανδημία και την είσοδο σε μια νέα περίοδο ισχυρής ανάκαμψης» τόνισε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της η κ. Πελώνη.

Όπως σημείωσε, «δυστυχώς, η παράταση της πανδημίας δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε ούτε φέτος σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις συνήθειές μας. Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι» είπε. Με αυτόν τον γνώμονα, συνέχισε, παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια. «Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό στα αστικά κέντρα και υπάρχει κίνδυνος διασποράς στην περιφέρεια όπου είναι άλλες οι δυνατότητες του ΕΣΥ» επισήμανε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε πως ειδικά στην Αττική, η μετακίνηση απαγορεύεται τόσο εκτός ορίων της περιφέρειας, όσο και από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας, επικοινωνίας διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους, μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας και κηδεία, πάντα με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως για την τήρηση του μέτρου διεξάγονται και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες αυστηροί έλεγχοι, τόσο στις εθνικές οδούς και τους παράδρομους, όσο και στα λιμάνια.

Όπως ανέφερε, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ και οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν νωρίτερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου.

Επανέλαβε, τέλος, την ανάγκη χρήσης μάσκας και τήρησης των αποστάσεων, καθώς και την υποχρέωση περιορισμού των προσώπων που θα βρεθούν στο γιορτινό τραπέζι, σε δύο οικογένειες έως 9 άτομα εάν πρόκειται για κλειστό και έως 12 άτομα σε ανοιχτό χώρο.

- Advertisment -

Most Popular

Πενθεί το Κερατσίνι…

Πέθανε ο  τέως Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος  Κερατσινίου, Νίκος Βρεττάκος. Ο Νίκος Βρεττάκος το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δυστυχώς, δεν μπόρεσε...

Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των 27 κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, όπως ανακοίνωσε η τσεχική προεδρία της ΕΕ. ...

Εδραιώνεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Σημαντικές διμερείς συμφωνίες υπογράφηκαν χθες κατά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής...

Ρεκόρ εξαμήνου από τον e-ΕΦΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων

Ρεκόρ εξαμήνου στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022 και μείωση κατά 89% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους εν αναμονή συνταξιούχους, κατέγραψε...

Recent Comments